Tag: 上海夜生活XWB

Ilma Grove / Austin Maynard Architects

first_img 2010 “COPY” Photographs CopyHouses•Preston, Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/160500/ilma-grove-andrew-maynard-architects Clipboard Ilma Grove / Austin Maynard ArchitectsSave this projectSaveIlma Grove / Austin Maynard Architects Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/160500/ilma-grove-andrew-maynard-architects Clipboard Ilma Grove / Austin Maynard Architects Save this picture!© Kevin Hui+ 52 Sharecenter_img Photographs:  Kevin HuiText description provided by the architects. The Ilma Grove house is Andrew Maynard Architect’s greenest house so far. Its planning and orientation is based solidly around passive solar efficiency. All roof captured rain water is harvested. It has solar panels, high performance insulation, recycled materials, LowE coated double glazing, low VOC materials and, most importantly, it is small.Save this picture!© Kevin HuiIlma Grove house is an extension to a heritage home in Northcote, Victoria. The extension provides a lot more than just additional space to the current home for 3, it provides the environment for a sustainable lifestyle. From the beginning of the design process, the idea of a sustainable home was part of the brief. The client wanted a place which could be practical and could help their family reduce their ecological footprint.Save this picture!© Kevin HuiBrick lean-tos at the rear of the original house were demolished limiting the adaptation of old part of the house & containing it within the hipped roof. This allowed the extension to sit next to the original structure rather than invading the rear of the existing building, avoiding extra costs in demolition and reducing construction waste. Adhering to the principal of “small is green” (less waste, less electricity consumption, less materials, less cost) the result is a functional open plan, where maximizing passive solar gain becomes indispensable. A master bedroom has been included on the first floor with a roof terrace above that overlooks the city to the south and the Dandenong ranges to the east.Save this picture!© Kevin HuiAndrew Maynard Architects took advantage of the north facing backyard, and developed an exploration of mass where segments were carved out in order to maximize sun penetration. This generated a geometrical structure where the internal flesh of the box is revealed with rich timber surfaces, contrasting the raw recycled brickwork.The interaction between levels and the idea of blurring lines between new and old, inside and out, introduced the idea of integrating the backyard into the interior of the house, carving the garden inside, which currently is being used to grow tomatoes.Save this picture!© Kevin HuiThe internal flooring is locally sourced bluestone with the intention that using locally produced materials shortens transport distances, thus reducing CO2. The dark, dense nature of bluestone acts as a thermal mass soaking up the low winter sun & passively heating the house. In summer the high sun does not come into contact with the bluestone allowing the floor to act as a cooling mass in the hotter months. LowE coated double glazed throughout the house ensures that heat is retained in winter and reduces the penetration of heat in summer. These design features completely remove the need for air-conditioning and drastically reduce the necessity of heating throughout the colder months.Save this picture!© Kevin HuiThe choice of materials was a vital step in order to create a sustainable structure. It was decided to re-use/re-assemble the existing bricks from the demolished areas of the old part of the house to form the new addition; blurring the line between what is new and what is old. Using recycled materials is a sustainable choice, however there is still a carbon debt accrued by the transport and reworking of materials. The Ilma Grove house avoids this by reusing the bricks of the demolished lean-to on site; what was demolished has been rebuilt in a new configuration. This not only avoids waste, landfill and transportation of materials, furthermore it ties the material language of the new structure back into the original house. Face brick masonry is also a durable and a low maintenance material which can potentially be recycled again. Reinforcing the thermal performance of the recycled brick is high performance insulation that has been installed throughout the home.Save this picture!© Kevin HuiAfter lengthy discussions about the brief the client made a conscious choice not to have an en-suite upstairs. This helped to reduce the size of the addition while also reducing the embodied energy that comes with doubling up on functions and equipment within the home.Solar panels have been added to make the house coal independent. Ample solar energy is harvested in winter, while a surplus of energy is fed back into the power grid in summer.Save this picture!© Kevin HuiThe temptation on a large block is to make a large home. This has been resisted. Maximizing the outdoor space and connecting with it so that it has become a natural extension of the living space was the key. A small house is a sustainable house.And like our Tattoo House we decided to graffiti/tattoo/stencil our new creation before anyone else got a chance.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow less’Clear Cut’ Land Art Installation / Kjellgren Kaminsky ArchitectureArticlesGuzhen Center / Volkan AlkanogluArticles Share Year:  Architects: Austin Maynard Architects Year Completion year of this architecture project Houses ArchDaily Projects “COPY” CopyAbout this officeAustin Maynard ArchitectsOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPrestonHousesAustraliaPublished on August 17, 2011Cite: “Ilma Grove / Austin Maynard Architects” 17 Aug 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalVentilated / Double Skin FacadeSTAC BONDAssembly Systems – GluedLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemPodsTrimoModular Space SolutionsHanging LampsAxolightPendant Lights – HoopsStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryCabinetsburgbadWall Cabinet – Sys30AcousticUnika VaevAcoustics – Ecoustic® Foliar TileMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Bahrain House / MORIQ

first_imgArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/293655/bahrain-house-moriq Clipboard Architects: MORIQ Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of MORIQ+ 41 Share Bahrain House / MORIQSave this projectSaveBahrain House / MORIQ Projects CopyHouses•Al Hamalah, Bahrain Houses Bahrain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/293655/bahrain-house-moriq Clipboard Area:  12 m²Text description provided by the architects. In an altitude of deliberate self appraisal, the house  situated in the north western part of Bahrain in an  area called Hamala shoots up from its entry point at western side and forms almost an iconic structure of twin  slopes , recognisable from  far away . The western side protects it from the extreme sun in summer.An extension on the north eastern side houses a few bedrooms+deck .The landscape is well integrated with the  various changing levels of the inside, designed on split levels where nothing is very far away, and every level opening  into its landscaped area and part of the house is dugged in to escape the summer heat and part of the house sits a top the ground with lots of glass to enjoy  the winter .The service areas are arranged in the centre of the house and all the living areas and bedrooms are in the peripheral areas to make maximum usage of light, ventilation views,etc. Save this picture!Courtesy of MORIQA few more features point wise are: The plot area is 4308 sq yard and the built up is 12700 sft. Save this picture!Courtesy of MORIQSave this picture!Courtesy of MORIQIn keeping view of the increasing size of the owners family..midway through construction..another equal sized lot(approx 2000sqyrds) was added to this existing north facing plot..which together became a generously sized area of 4000sqyrds with roads on both north and south sides. Save this picture!Courtesy of MORIQSave this picture!Courtesy of MORIQThe layout was so designed that all the serviceslike sanirary ducts,ac shafts,electrical automation rooms staircases,stores,toilets,dresses etc  are in the central part of the house and the main areas like lounges,living,bars,bedrooms were put on the periphery thereby giving them all the. Precious light,ventilation,views. Save this picture!Courtesy of MORIQSave this picture!Courtesy of MORIQThe house was designed with split levels with every level opening into its landscaping .all main bedrooms are on upper level and the living areas on the ground levels.two extra bedrooms alongwith a gym and a temp controlled swimming pool are tucked in the midcellar.the hometheatre was planned in the cellar.all the spaces are so well connected that a strong sense of ‘unit design’ prevails. Save this picture!Courtesy of MORIQSave this picture!Courtesy of MORIQTwo sloping roofs cover these internal spaces cladded with wood inside and shingles outside. Save this picture!Courtesy of MORIQSave this picture!Courtesy of MORIQThe juxtaposition of the various split levels and the sloping roofs covering them give every space a unique ht and proportion while at the same time also giving a strong sense of a unit. Save this picture!Courtesy of MORIQThe floors are laid with white composite stone .the central staircase atrium has stone cladded Wallace essential point was no embellishments. Were forced,no extra materials were used and specifications were repeated to make the interior architecture stand out.the resulting spaces were so interesting within themselves that no extra decoration was needed.the same interiors materials were extended to outside landscaping as well to integrate not just the interior with architecture but also with the exteriors for that unit design concept. A house for all seasons..given the extremeties in weather ..one can either enjoy the winter sun from all rooms which have floor to ceiling glasses or if one wants to escape the summer heat..then one can retreat into the cooler midcellar and cellar areas.its like having a bit of both the worlds. The new block had 3 additional rooms planned along with a open to sky swimming pool and a barbecue deck.  One more gate was planned from the south road.some additional servant quarters were added near this.ample parking space was planned for at least 4-6 cars.  A long narrow waterbody traverses along the south -north span of the building and turns into a snaillike water fall near the northern yard.lots of different levels were created in the landscape to integrate with the changing. Project gallerySee allShow lessExtended Deadlines – Battery Conservancy Americas Design Competition 2012: Draw Up A…ArticlesH+ Bredgatan Winner of the WAN Awards 2012 Urban Regeneration / Erik Giudice ArchitectsArticles Share Bahrain House / MORIQ “COPY” CopyAbout this officeMORIQOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesAl HamalahBahrainPublished on November 15, 2012Cite: “Bahrain House / MORIQ” 15 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWindowsVitrocsaMinimalist Window – GuillotineGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesSealantsSikaConstruction Solutions in Stavros FoundationShower TraysAcquabellaShower Tray – Focus BetonPatios / TerracesFranken-SchotterPatios and TerracesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkySynthetics / AsphaltFirestone Building ProductsRoofing System – RubberGard EPDMMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more