first_imgCopyAbout this officeThe Heder PartnershipOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesIsraelPublished on September 26, 2011Cite: “House RNG / The Heder Partnership” 26 Sep 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalVentilated / Double Skin FacadeSTAC BONDAssembly Systems – GluedLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemPodsTrimoModular Space SolutionsHanging LampsAxolightPendant Lights – HoopsStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryCabinetsburgbadWall Cabinet – Sys30AcousticUnika VaevAcoustics – Ecoustic® Foliar TileMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Houses 2008 Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/171450/house-rng-the-heder-partnership Clipboard Photographs:  Amit Geron Text description provided by the architects. House RNG is a country home built on a hill with a spectacular view. The house is designed around an internal courtyard with a limited number of carefully located openings that face the surrounding landscape. In contrast to this, there are large generous openings that create a strong connection to the central courtyard. Save this picture!© Amit GeronThe client, a carpenter, requested a traditional Timber Frame House. The timber structural frame was shipped to Israel from Seattle. This logistic problem demanded that the house be designed and built on a strict modular system established by standard timber modules. This systematic approach was used to create a series of open flowing spaces. Save this picture!PlansThe light two-storey timber frame is placed on the off-shutter concrete base that includes a small basement and rises above the natural ground level to a 45 cm high datum line. Only the walls embracing the children’s beds are higher than this. The off-shutter base acts as a retaining wall creating the main floor living platform. Save this picture!© Amit GeronThis living platform, including the entrance, living and dining spaces, a family room, the children’s bedrooms and the central courtyard, is one floor above the street. The second floor contains the parents bedroom and study and a small terrace overlooking the central courtyard, which is defined by the house to the south and west and by the rising topography to the north. The eastern edge of the courtyard is defined by an external bathroom which doubles as a viewing platform. Here, the view is revealed in its entire splendor. Save this picture!© Amit GeronThe house is not only built from natural, recyclable materials, but also enjoys numerous environmental elements. These include the use of recycled water and natural ventilation via light “chimneys”.Save this picture!ElevationsProject gallerySee allShow lessRensselaer Polytechnic Institute Fall 2011 Lecture SeriesArticles2011 ECCS Structural Steel Design Award / JDS ArchitectsArticles Share “COPY” “COPY” Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Israel Architects: The Heder Partnership Area Area of this architecture project Israel Save this picture!© Amit Geron+ 19 Share House RNG / The Heder Partnership ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/171450/house-rng-the-heder-partnership Clipboard House RNG / The Heder PartnershipSave this projectSaveHouse RNG / The Heder Partnership Year:  ArchDailylast_img read more