first_img Photographs 2013 Save this picture!© Hiroshi Ueda+ 17 Share Naoi Architecture & Design Office CopyHouses•Japan ArchDaily Area:  617 m² Year Completion year of this architecture project Products translation missing: en-US.post.svg.material_description “COPY” Manufacturers: Louis Poulsen, Grohe, Lixil Corporation, Miele, Panasonic, Cera Trading, Chaffwall, ENDO Lighting Corporation, Seagull IV, Shigeru, VALVO Architects: Naoi Architecture & Design Office Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/472800/house-with-a-large-hipped-roof-naoi-architecture-and-design-office Clipboard House with a Large Hipped Roof / Naoi Architecture & Design Office Interior Design: center_img Projects Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/472800/house-with-a-large-hipped-roof-naoi-architecture-and-design-office Clipboard Photographs:  Hiroshi Ueda Manufacturers Brands with products used in this architecture project Landscape Design: Year:  House with a Large Hipped Roof / Naoi Architecture & Design OfficeSave this projectSaveHouse with a Large Hipped Roof / Naoi Architecture & Design Office Houses Naoi Architecture & Design Office Products used in this ProjectLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionStructural Engineer:Masaki Structural Laboratory Country:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!SectionText description provided by the architects. This is a house for a family of four, situated on one of the lots for sale at a newly developed area in “satoyama” or semi-natural woodlands. The land is too large for a simple program requested by the client: a private house with a garage for two cars.  Save this picture!© Hiroshi UedaTaking advantage of the large site area, we proposed a spacious one-story house that is open to the surrounding neighborhood, based on a design concept of “connecting space to nature”. The site faces two streets on the south and the north sides and no fences are installed along the both borders. The front yards on the both sides visually serve as pubic park although they are not accessible by non-residents.Save this picture!© Hiroshi UedaThe house consists of an open square plan intersected by living room in the middle, and master bedroom, bathroom, dining/kitchen and closet are located along both outer zones. The living room space extends horizontally via the “engawa” (or veranda-like intermediate space located between the interior and the exterior) towards outside. The living space, which can be freely subdivided as necessary by sliding doors, provides both an appropriate degree of privacy and a feeling of togetherness simultaneously as same as traditional Japanese houses.  Save this picture!© Hiroshi UedaThe section resembles that of a traditional folk house, which is composed of a one-story living space with attic space covered by a large hipped roof. The entire south side of the hipped roof is a large sky window, where one can enjoy beautiful views of the sky. On the north side, one can enjoy views of the trees and sunlight in the garden under the low eaves.Save this picture!© Hiroshi UedaThe large hipped roof, which is the main design feature, is constructed of wooden roof girders and rafters to support the simple and symbolic form.Save this picture!© Hiroshi UedaThe large roof may be designed as homage to a mountain in the natural landscape that was lost during the development process. However, we expect that this house will give a good inspiration in creating a better community, by proposing a comfortable living environment where people and nature co-exist to make a comfortable life under a large roof. Project gallerySee allShow lessTourist Centre on Klekovaca Mountain International CompetitionArticlesSnøhetta Unveils Version 3.0 of San Francisco’s Golden State Warriors’ StadiumUnbuilt Project Share CopyAbout this officeNaoi Architecture & Design OfficeOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesJapanPublished on February 03, 2014Cite: “House with a Large Hipped Roof / Naoi Architecture & Design Office” 03 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY”last_img read more