first_imgArchitects: NH Village Architects Area Area of this architecture project Projects Photographs “COPY” Moon House / NH Village Architects ArchDaily Photographs:  Hiroyuki Oki Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2018 Year:  CopyAbout this officeNH Village ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVietnamPublished on October 26, 2018Cite: “Moon House / NH Village Architects” 26 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?月亮之屋,越南河内的禅意小住宅 / NH Village Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY”center_img Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904689/moon-house-nh-village-architects Clipboard Houses Save this picture!© Hiroyuki Oki+ 34Curated by María Francisca González Share Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904689/moon-house-nh-village-architects Clipboard Moon House / NH Village ArchitectsSave this projectSaveMoon House / NH Village Architects Manufacturers: Dulux, INAX, AnPhu curtain, KINGLED, VesboSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodBruagBalcony BalustradesDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. The site is located in a typical high density area near the center of Hanoi. What used to be the residential area of old agricultural villages , is now under the process of urbanization. The characteristics of the area are land that tends to be divided small, in many irregular small pieces and narrow road access. The site is only 41 square meters with dimensions 4×12.2×2.6×12.4m and the alley approach is only 1.3-1.5m wide, only enough for motorbike to access. These conditions challenge us to design a house that can be good at natural ventilation and bring natural light into the house as much as possible. We also search for a design that allows the owner to enjoy the chaotic townscape outside from inside while maintaining security.Save this picture!© Hiroyuki OkiAnother challenge for us in this project is that we tried to re-define the lifestyle in the tube-house typology so common to Vietnam by re-questioning the function of each room in the house. In Vietnamese culture, the altar space is a very important and solemn place. Almost all traditional houses are single floor houses with three or five grid lines and the Altar is placed in the middle span, in a formal space near the main activity of the house, like the living room. Meanwhile in the typical tube house – a house typology that is popular in recent decades – the altar space is often located on the highest level of the house. It is difficult to access and normally located separate from the common spaces. We try to design an altar space that is still solemn but easier to access, make it as closed to the family daily activities much as possible. The altar is surrounded with natural light, wind and greenery.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe space of the house is designed as one continuous big room and very limited inner walls were introduced. These curve walls and stairs optimize the space of the irregular site constraints and establish a diversity of space while adding a sense of softness.Save this picture!SectionIn Hanoi, the South – East wind direction is preferred and people often open window to take inside during hot summer. The volume of the roof space is designed so the back roof part is much lower than the front, which allows wind and light to reach deep inside the house. Two windows are installed as top lights that help control the wind in the house. The main stair and corridor concentrate at this back and make the space flow continuously from the lower floor space to the altar room. Bedrooms on the first and 3rd floors flexibly open or closed with common space by curtain so that the house could feel open despite its limited floor area.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe façade was designed with many oval-shape holes that take natural light in while keeping security for the house without using steel bars on windows as is done for other houses in the area. It also blurs the outside chaotic townscape view from the inside, making the soft connection between the inside space and the lively activity in alley space outside.Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lesslesom / SozonychSelected ProjectsKampung Admiralty / WOHASelected Projects Sharelast_img read more